Maakt jullie kind moeilijk contact met anderen? Of is het lastig om het dagelijkse leven in zijn geheel vorm te geven?
Je bent altijd in de gelegenheid hier de nodige hulp en begeleiding voor in te schakelen! Een kind met een (verstandelijke) beperking kan soms best lastig zijn. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de nabije omgeving veroorzaakt het wrijvingen. Het is fijn als er dus iemand advies kan geven op de vragen die je hebt.

Diverse opties zijn in deze situatie mogelijk. Denk onder andere aan een begeleider of coach die ondersteunt op diverse vlakken. Dit zodat de desbetreffende persoon zelfstandig kan blijven leven. Er zijn twee soorten begeleiding: begeleiding in een groep (dagbesteding) en persoonlijke begeleiding. Bij persoonlijke begeleiding kun je denken aan een begeleider die de cliënt 1 op 1 begeleid in het dagelijks leven. Denk aan hulp bij het doen van de administratie, hulp in het huishouden, maar bijvoorbeeld ook het leggen van contacten met andere mensen kan hier een onderdeel van zijn.

Wat kun je doen om voor deze hulp in aanmerking te komen?
Ga eerst eens kijken wat er allemaal beschikbaar is. Welke zorginstellingen zijn er actief en welke past het beste bij jullie. Hierbij helpt het ook altijd om eens op een locatie te gaan kijken of een afspraak te maken om nader kennis te maken met een organisatie. Hierna vervolgt het verwijzingsproces. Om het verwijzingsproces een stuk inzichtelijker te maken hebben wij een stappenplan voor jullie opgesteld.
Een cliënt heeft namelijk ten alle tijden een verwijzing nodig om in aanmerking te komen voor (vergoede) hulpverlening.

Stap 1 – Informeer bij JMEZ (of een andere organisatie) wat we voor je kunnen betekenen.
Stap 2 – Meld je bij het CJG of WMO loket van je gemeente.
Stap 3 – CJG of WMO geeft vervolgens een indicatie af.
Stap 4 – Neem vervolgens weer contact op met JMEZ (of een andere organisatie) voor het maken van
een vervolg afspraak.